15:42
Poziția companiei aeriene Air Moldova în urma declarațiilor Autorității Aeronautice Civile

Poziția companiei aeriene Air Moldova în urma declarațiilor Autorității Aeronautice Civile despre “inspecția inopinată efectuată” și rezultatele dubioase ale acesteia.

Solicitarea AAC de a stopa comercializarea biletelor pentru sezonul de vară 2023 este nefondată și nelegitimă. 

Informația privind faptul că Air Moldova  ar comercializa bilete pentru orarul de vară 2023 în lipsa unei autorizații și lipsa unui orar aprobat este distorsionată, având drept scop denigrarea imaginii companiei și perturbarea activității comerciale.

De nenumărate ori Autoritatea Aeronautică Civilă a declarat public că nu se implică asupra activității comerciale a companiilor aeriene în cazul altor operatori însă ieri,  aceasta a operat cu standarde duble.

AAC organizează regulat verificări, inspecții, solicitări inopinate, urgente și imediate exclusiv pentru Air Moldova, având drept scop distragerea personalului operațional de la activitatea curentă, crearea piedicilor activității comerciale, demoralizarea personalului, manipularea opiniei publice cu titluri de știri și defăimarea imaginii Air Moldova.

Air Moldova a înaintat către AAC cererea solicitată, prin care a contestat toate neconformitățile indicate in “Raportul de audit” sau “Prescripția Inspectorială” vădit fabricată care include în sine informații eronate,  nejustificate și abuzive.

Compania Air Moldova nu exclude probabilitatea compromiterii inspectorilor AAC RM de diferite nivele de către alte entități și acțiunile ilegale / corupte ale acestora asupra Air Moldova. Sursele din cadrul AAC ne-au comunicat că în timpul „auditului” efectuat de AAC unii dintre inspectori au refuzat să participe și să urmeze indicațiile administrației privind activitatea Air Moldova, aceștia fiind forțați să demisioneze, alți inspectori au depus cerere de demisionare benevol refuzând să participe la căutarea încălcărilor dubioase și nefondate. 

Până în prezent AAC nu a practicat publicarea a astfel de “rapoarte” în spațiul media până la obținerea unei poziții oficiale din partea operatorului. Totodată este important de menționat că AAC practică des întârzieri  intenționate la solicitările și cererile transmise de către Air Moldova către aceasta.

Favorizarea altor companii aeriene este subiectul care ar trebui să atragă atenția publicului larg,  având în vedere că soția actualului Director Adjunct Interimar al Autorității Aeronautice Civile este angajată în cadrul unei alte companii aeriene din Republica Moldova.

Această companie Aeriană fiind fondată și administrată de doi foști directori a fostei Întreprinderi de Stat Compania Aeriană „Air Moldova”,  cu dosare penale active până în prezent, fiind acuzați de abuz de putere în procesul gestionării bunurilor și resurselor financiare a întreprinderii.  Atât Justiția Republicii Moldova cât și organele de stat precum AAC caută cu disperare hoții și infractorii în cadrul companiei, dar aceștia au plecat de la Air Moldova  încă în anul 2019. În ultimii ani până la privatizare, Air Moldova a fost administrată în detrimentul acesteia, generând pierderi și acumulând datorii, de cei care acum gestionează companii concurente și consultă Ministrul Justiției la capitolul Air Moldova sperând că în schimb vor fi achitați  în dosarele penale pe care le au în prezent.

Abuzul din partea AAC este nimic mai mult decât implicarea activă în distrugerea companiei Air Moldova în favoarea unor altor operatori aerieni locali mai “prietenoși”.

Prietenia acestor operatori cu actuala conducere a fost vizibil dovedită de conversațiile oficialilor apărute în spațiul media, care au confirmat repetat că în tot acest timp, justiția și politicul țării au fost și sunt preocupați de identificarea soluțiilor, modalităților și scenariilor care ar aduce Air Moldova la faliment. Compania Air Moldova este supusă regulat actelor de subjugare, nedrepte, nelegitime și inadmisibile. 

Din 2018 până în prezent, compania Air Moldova activează conștiincios, transparent, achitând impozite considerabile statului, dezvoltându-şi rețeaua de destinații, promovând imaginea țării și Aviației Civile la nivel internațional în conformitate cu toate standardele mondiale.

Totodată Air Moldova continuă să achite datoriile acumulate până la privatizare, neînțelegând presiunea neîntemeiată căreia continuă să fie supusă cu regularitate.  

Doar în primele 10 luni ale acestui an compania Air Moldova a virat în bugetul de stat impozite în valoare de peste 50 de milioane lei. Achită oare ceilalți operatori aerieni taxe mai mari decât Air Moldova?

În prezent prin acțiunile sale Autoritatea Aeronautică Civilă nu face nimic altceva decât să se alăture jocurilor politice și atacurilor asupra Air Moldova care au drept scop sabotajul activității operaționale și economice a companiei, generarea pierderilor irecuperabile pentru AIR MOLDOVA precum și un impact puternic social.

Ce se întâmplă de fapt? Politicul țării utilizează toate pârghiile inclusiv colaborarea cu concurenții cei care au dosare penale fără derulare în instanțe, organele de stat, sectorul bancar pentru a falimenta Air Moldova și a prelua controlul asupra unei companii, reiterăm private!

Stimați pasageri, compania AIR MOLDOVA are dreptul de a comercializa bilete pentru orarul de vară 2023, conform procedurilor și reglementărilor internaționale, autorizarea pentru operarea zborurilor declarate se obține în timp util fapt care deja este în proces avansat de realizare.

Air Moldova nu este despre politică! Air Moldova este despre Aviație, fiind baza Aviației Civile a Republicii Moldova. Air Moldova a crescut și a dezvoltat majoritatea specialiștilor din sistemul aviatic din țara noastră, și tot “Compania de stat AIR MOLDOVA” a fost buzunarul ilegal din care au fost sponsorizate toate companiile aeriene private din Republica Moldova.

Air Moldova condamnă cu îngrijorare influența politicului în activitatea afacerilor din Republica Moldova.

Air Moldova nu va tolera tentativele de abuz și atacurile asupra sa, fapt pentru care va acționa în instanță declarațiile denigratoare ale Autorității Aeronautice Civile.

Compania aeriană Air Moldova urmează să sesizeze Procuratura Generală despre  fărădelegile comise în sectorul Aviației Civile din Republica Moldova.

Categorie: NOUTĂȚI AIRMOLDOVA | Vizualizări: 319 | Adăugat de: CristianMLD | Evaluare: 5.0/1
Total comentarii : 0
avatar