17:33
RUTE NOI Wizz Air: Chișinău - Basel, Chișinău -Nice și Chișinău - Hamburg

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est și unul dintre transportatorii cu cea mai rapidă creștere din Europa, a deschis și ultimele trei rute ce au fost anunțate plecare din Chișinău spre: BASEL, NISA și HAMBURG.

Zborul spre BASEL s-a deschis la data de 15 IULIE 2020 orarul de zbor va fi urmatorul (ore locale): 

W6 6935 Chisinau (KIV) 08:40 – Basel (BSL) 09:30 / A320 / miercuri și duminică
W6 6936 Basel (BSL) 10:00 – Chisinau (KIV) 12:40 / A320 / miercuri și duminică

Basel (germană: Basel, franceză: Bâle, italiană: Basilea) este un oraș în Elveția, capitală a cantonului Basel-Oraș. Este situat în nord-vestul Elveției, pe râul Rin, în apropiere de colțul celor trei frontiere dintre Germania, Franța și Elveția. Este al treilea cel mai mare oraș din Elveția ca populație (după Zürich și Geneva), cu o populație de 180.000 de locuitori, în timp ce zona sa metropolitană cuprinde circa 541.000 locuitori (2018) în Elveția doar, și ajunge până la 829.000 locuitori (2007) incluzând zonele limitrofe frontierei din țările vecine.

Conglomeratul Basel este situat la granița Elveției cu Franța și Germania, motiv pentru care este înfrățit cultural cu regiunile Alsacia (Franța) și Baden-Württemberg (Germania).

Basel constituie primul port la Rin accesibil pentru navele de gabarit mare, ultimul port fiind Rotterdam în Olanda. În cantonul Basel este situată cascada Rinului de la Schaffhausen, obstacol major în navigație.

Zborul spre NISA s-a deschis la data de 15 IULIE 2020 orarul de zbor va fi urmatorul (ore locale): 

W6 6931 Chisinau (KIV) 10:20 – Nisa (NCE) 12:15 / A320 / miercuri și duminică
W6 6932 Nisa (NCE) 12:45 – Chisinau (KIV) 16:35 / A320 / miercuri și duminică

Nisa (Nice în franceză, Niça în occitană, Nizza în italiană, Nissa în spaniolă, Nix în provensală) este un oraș în sud-estul Franței, pe coasta Mării Mediterane, la poalele Alpilor Maritimi. Orașul are 360 mii de locuitori și este al 5-lea ca mărime oraș din Franța.

Nisa este un important centru turistic și stațiune balneară, fiind supranumită „capitala Coastei de Azur” (Côte d'Azur). Printre principalele obiective turistice se numără Muzeul Matisse, Muzeul de Arte (situat în Palatul Kociubei), palatul-muzeu Massena (sec. XVIII-XIX), orașul vechi cu palatul-muzeu Lascaris (sec.XVII) și catedrala Saint Reparat (sec. XVII), grădina și ruinele castelului (sec. XI-XVII), ruinele orașului roman Cimenelum (inclusiv amfiteatrul roman din sec. I-II), mănăstirea franciscană din Cimiez (sec. XIII-XVII) cu un superb rozariu, grădina botanică Phoenix cu cea mai mare seră din Europa, teatrul de operă (sec. XIX), catedrala ortodoxă rusă (sec. XIX) ș.a.

Zborul spre HAMBURG s-a deschis la data de 16 IULIE 2020 orarul de zbor va fi urmatorul (ore locale): 

W6 6933 Chisinau (KIV) 14:35 – Hamburg (HAM) 16:05 / A320 / joi 
W6 6934 Hamburg (HAM) 16:40 – Chisinau (KIV) 20:15 / A320 / joi

W6 6933 Chisinau (KIV) 17:20 – Hamburg (HAM) 18:50 / A320 / duminică
W6 6934 Hamburg (HAM) 19:20 – Chisinau (KIV) 22:50 / A320 / duminică

Hamburg este numele unuia din cele 16 landuri federale ale Germaniei. Ca teritoriu este identic cu orașul, mai precis cu orașul-stat numit oficial "Orașul liber și hanseatic Hamburg" (în germană Freie und Hansestadt Hamburg). Numele oficial al orașului face referire la legăturile sale cu Liga Hanseatică. În prezent este principalul port german. Are 1,8 milioane de locuitori și este astfel al doilea oraș ca număr de populație din Germania și al șaptelea din Uniunea Europeană. Este centrul "regiunii metropolitane europene Hamburg", cu o suprafață de 750 km².

Se găsește în nordul Germaniei, la vărsarea râurilor Alster și Bille în fluviul Elba. Portul fluvial mareic se întinde cu precădere pe malul sudic al brațului nordic, vizavi de cartierele Altona și St. Pauli. Malurile sunt legate prin poduri precum și prin tunelul vechi al Elbei și tunelurile noi. La nord și la sud de fluviu terenul este o luncă înaltă (Geest), din nisip și grohotiș, apărută în urma glaciațiunilor. Lunca joasă (Marschland sau Marsch) din nisip și mâl, din imediata apropiere a fluviului, este rezultatul a secole de inundații provocate de maree. Ambele maluri sunt însă acum îndiguite, vechi diguri amintesc încă de timpuri în care cartiere întregi stăteau sub apă. Cele două lacuri din centrul orașului se datorează unui baraj al râului Alster: lacul cel mare se numește Aussenalster, iar cel mic Binnenalster; ultimul este înconjurat de centrul istoric al orașului. În zona centrală a orașului afluenții, ca și Alsterul însuși, sunt parțial canalizați și mărginiți de multe locuri de parcare publice. Mulțimea de râulețe și canale (numite Fleet, dar și Kanal) sunt traversate de circa 2.500 de poduri, Hamburg fiind orașul cu cele mai multe poduri din Europa, mai multe ca Veneția (400), Amsterdam (1.200) și Londra împreuna (de aceea supranumirea „Veneția nordului”).

Granițele actuale ale Hamburgului s-au stabilit abia la 1 aprilie 1937, prin legea Groß-Hamburg-Gesetz. Orașul este atât ca suprafață cât și ca populație al doilea din Germania.

Se mărginește la nord cu landul Schleswig-Holstein și la sud cu landul Niedersachsen. Îi mai aparțin, administrativ la sectorul „Hamburg Mitte”, insulele Neuwerk, Scharhörn, Nigehörn precum și parcul național "Hamburgisches Wattenmeer" de la gura Elbei.

Categorie: NOUTĂȚI | Vizualizări: 495 | Adăugat de: CristianMLD | Evaluare: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar